Història Rendé Masdéu

Història

La vocació vinícola de la família Rendé té les seves arrels en una tradició antiga i molt sòlida. Es pot acreditar documentalment, ja des de 1604, la dedicació ininterrompuda a la viticultura i a l’elaboració de vins i dels seus derivats. Els germans Rendé Masdéu, Josep Maria i Joan, van decidir modernitzar les seves plantacions el 1991 i associar­se per l’elaboració i venda en comú dels productes de les vinyes dels seus patrimonis respectius. Amb el suport tècnic de l’enòleg Guillem Roig i sota la direcció productiva del seu germà Jordi Roig, gendre de Josep Maria Rendé, vénen desenvolupant, en el seu celler situat a L’Espluga de Francolí, al voltant del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, un plantejament de vins d’alta qualitat i de caràcter molt distintiu, amb denominació d’origen Conca de Barberà.

La filosofia d’aquest celler familiar és sostinguda pel treball directe dels tècnics, des de les feines de les vinyes fins al dia a dia al celler, amb la col·laboració dels dos germans fundadors de la marca. La cura en el perfeccionament de la tradició es té molt en compte, així com l’observació dels procediments més moderns de tractament i cura del producte.

Encara que l’empresa ha anat creixent al llarg d’aquestes dues dècades, des del moment que va ser modernitzada i fundada com a Rendé­Masdéu, es mou actualment sobre un tiratge d’unes cinquanta mil ampolles, la qualitat i el disseny de les quals són controlats.

La comercialització i l’administració d’aquesta marca parteixen de la tutela de Mariona Rendé, filla del fundador Josep Maria Rendé i esposa del cellerer Jordi Roig. En ella hi conflueixen l’esperit de les dues generacions, perque composen la direcció de l’empresa. 

Els seus vins, si bé estan marcats amb denominacions monovarietals, són sempre convenientment matisats amb intervencions de cupatge entre els tres ceps de collita pròpia, llevat dels syrah, “arnau” i rosat, que són cent per cent la seva varietat.

Història Rendé Masdéu